Enneagram

Persoonlijkheidsmodel

Enneagram is een persoonlijkheidsmodel dat zich met bewust of onbewust gedrag bezig houdt, uit te lezen in de vorm van een negenpuntig diagram;

  1. Perfectionist
  2. Helper
  3. Presteerder
  4. Romanticus
  5. Waarnemer
  6. Loyalist
  7. Avonturier
  8. Baas
  9. Vredestichter

Enneagram stamt van het grieks enneadat negen betekent en grammos betekent dat iets geschreven of getekend is. Volgens bepaalde psychologische wetenschap kan dmv het lezen van de negen punten van het enneagram iemands karakter ingedeeld/gelezen worden.

Negen persoonlijkheidstypen zouden in dit diagram elk een vast punt hebben en via lijnen met elkaar verbonden zijn. Dit is interessant om via zelfrefelctie je eigen karakter onder de loep te nemen maar ook geeft het diagram dat er in de relaties van typen ook vaste patronen lopen.

Het ene type is niet beter dan het andere type echter elk type heeft eigenschappen die doeltreffend kunnen zijn. Negen enneagramenneagram probeert ook bewustwording te creeren voor de aanleg die elk type heeft voor ontwikkeling van je hogere kwaliteiten.

Heb jij interesse om op zoek naar je hogere zelf, dmv zelfkennis, zelfreflectie en heb je interesse om een relatie met iemand eens goed onder de loep te nemen en te leren begrijpen dmv dit enneagram?

Mail om je op te geven voor de workshop.

opgeven noodzakelijk kosten 17,50 euro, inclusief koffie/thee.